.
subotica grad sportova


Milica Despotović prvakinja Evrope


clock04.09.2023 21:17 h


Milica Despotović prvakinja Evrope

Spuštena je zavesa na Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u kik boksu, koje se održavalo od 25.08. do 03.09.2023 u Turskoj, gradu Istabulu.1584 takmičara iz 38 država nadmetalo se u četri tatami discipline i tri ringovne discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji. Reprezentacija Srbije nastupala je sa 26 takmičara, u uzrastu mlađim i starijim juniorima u ringovnim disciplinama low kick i k1 i osvojila 7 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja. Za nacionalni tim nastupali su Milica Despotović i Nikola Lončar takmičari subotičkog kik boks kluba "Top Fighter".

Nikola Lončar takmičio se u disciplini k1 do 75 kg, u četvrtfinalu borio se sa iskusnim reprezentativcem poljske Bogucki Milcsz od kojeg je izgubio na poene, dok je Milica Despotović nastupala u disciplini low kick do 48 kg. U četvrtfinalu predstavnica Azerbejdžana Akberova Jeyran predala je meč, time je prošla u polufinale gde se sastala sa reprezentativkom Turske Ozyol Afra Ecrin i pobedila na poene 3:0. U finalu se takođe borila sa predstavnicom Turske Tekdal Ulku Sevval koju je pobedila 2:1 i osvojila zlatnu medalju.

Kratku analizu nastupa svojih takmičara dao je trener Alen Heralić.
“Na žalost voljom žreba Lončar je na startu za protivnika imao prošlogodišnjeg svetskog prvaka, stiče se utisak da nije skroz opušten ušao u meč, iako je izgubio 3:0. Mogao je da preokrene meč jer je kod dvoje sudija gubio za jedan poen. Iako nije došao ni do jednog odličja svakako je uspeh za njega nastupati za nacionalni tim i učestvovati na ovakvom takmičenju.

Despotovićeva se sa druge strane borila sa dve reprezentativke Turske, koje su u prethodnim kolima eliminisale predstavnice Irske, Poljske i Mađarske. U polufinalu je ubedljivo pobedila domaću takmičarku na poene i u trećoj rundi zapečatila pobedu nožnim frontalnim udarcem u glavu nakon čega je protivnica bila u nokdaunu, dok je u finalu imala iscrpniji meč takođe protiv domaće takmičarke, ali na kraju zasluženo slavila na poene 2:1 i postala šampion Evrope.

Kao treneru naravno da mi je žao što i Lončar nije ostvario bolji uspeh, ali svakako nastup dvoje naših takmičara za nacionalni tim i osvajanje zlata je najlepši poklon za pet godina od kako sam na čelu kluba. Takođe bih se zahvalio Sportskom savezu grada Subotice, preduzetniku Jovanović Milanu, Inspira grupi, Selmi d.o.o. i porodici Ćirović što su finansijski pomogli odlazak naših subotičana EP” zaključio je Heralić.

 
back_to_top