.
subotica grad sportova


Lončaru zlato, Despotović, Tot i Prćić srebrni na Prvenstvu Srbije


clock30.05.2023 18:22 h


Lončaru zlato, Despotović, Tot i Prćić srebrni na Prvenstvu Srbije

Takmičari Kik boks kluba „Top Fighter“ kadet Aleksandar Tot, stariji juniori Nikola Lončar i Milica Despotović i senior Bojan Prćić nastupali su proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u kik boksu, disciplina low kick, koje se održalo u Rumi. Učešće je uzelo 58 klubova sa oko 200 takmičara.

Aleksandar Tot (-45 kg) je u polufinalu pobedio takmičara iz Vranja, da bi u finalu izgubio od iskusnijeg borca iz Zrenjanina i tako osvojio srebrnu medalju. Milica Despotović (-52) je u finalu imala neizvesan meč, da bi na samom kraju meča takmičarka iz Rume preokrenula meč i pobedila tesno 2:1, te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Bojan Prćić (+91kg) je osvojio srebrnu medalju, u finalu je izgubio na poene od takmičara iz Temerina, pauza od 2 godine je učinila svoje, ali je Bojan pružio dobar meč. I Nikola Lončar (-75 kg) je predajom u finalu od borca iz Novog Sada osvojio zlatnu medalju.

„Ovo je bilo zadnje prvenstvo države za ovu godinu. Na četiri državna prvenstva osvojili smo ukupno 11 medalja. A Nikola Lončar je nakon osvojena 4 zlata u 4 discipline zasluženo dobio poziv za reprezentaciju, i predstavljaće naš grad i zemlju na evropskom prvenstvu u Turskoj krajem avgusta“ zaključio je trener ekipe Alen Heralić.
back_to_top