.
subotica grad sportova


Top Fighter borci na dva Evropska kupa osvojili nove medalje (FOTO)


clock22.04.2024 19:29 h


Top Fighter borci na dva Evropska kupa osvojili nove medalje (FOTO)

Takmičari Kik boks kluba "Top Fighter" protekla dva vikenda učestvovali su na dva Evropska kupa. U Sarajevu, BiH, od 12. do 14. aprila održan je Grand Prix na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 19 zemalja, sa oko 650 takmičara koji su se nadmetali u tri ringovne i tri tatami discipline.

Subotičani su nastupali sa četri takmičara u ringovnim disciplinama i osvojili dve srebrne i bronzanu medalju.

U mlađim juniorima Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kg, disciplina low kick, imao je svoj prvi nastup na međunarodnom takmičenju, iako je u četvrtfinalu izgubio na poene od takmičara iz Bosne i Hercegobine i ovog puta ostao bez medalje, dao je svoj maksimum u meču i stekao dragoceno iskustvo, dok je Martin Toldi u starijim juniorima kategorija do 63.5 kg, disciplina K1, u finalu izgubio od nezgodnog takmičara iz Moldavije, i osvojio srebrnu medalju.

Zatim su takođe u disciplini K1, Milica Despotović u kategoriji do 52 kg i Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, po prvi put nastupali na međunarodnom takmičenju u seniorskoj konkurenciji. Despotovićeva je u polufinalu radila meč protiv iskusne takmičarke iz Mađarske i izgubila na poene i osvojila bronzanu medalju. Sa druge strane Lončar je takođe u polufinalu radio sa iskusnim borcem iz Slovačke i uspeo da pobedi 2:1, u nastavku takmičenja se u finalu susreo sa dugogodišnjim reprezentativcem Izraela, Lončar nije uspeo da sprovede u meču isplaniranu taktiku što je dovelo do poraza na poene i osvajanje srebrne medalje.


Samo nedelju dana kasnije Despotović Milica i Lončar Nikola su na poziv selektora kik boks reprezentacije Srbije otputovali na takođe Evropski kup, Top Ten - Bugarska, koji se održao od 19. do 21. aprila u Plovdivu, na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 21 zemlje, sa oko 800 takmičara. 

Milica Despotović je u kategoriji do 52 kg u disciplini K1 osvojila bronzanu medalju, dok je Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, disciplina low kick,  u četvrtfinalu pobedio domaćeg takmičara, da bi polufinalu takođe od domaćeg takmičara izgubio na poene i zadovoljio se bronzanom medaljom. Tim reprezentacija Srbije predvođen selektorom Vladimirović Sinišom, i trenerima reprezentacije Pavić Dejanom i Bogović Vladimirom, sastavljena od juniora i seniora, nastupao je sa 13 takmičara i osvojio 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje u low kick i K1 diciplinama.


Trener Alen Heralić zadovoljan je ostvarenim rezultatima svojih takmičara u protekla dva vikenda. "Kupovi su odlična provera i iskustvo za veća međunarodna takmičenja. Ovim prilikom želeo bih da se zahvalim Kik boks savezu Srbije koji je organizovao prevoz takmičara autobusima do Sarajeva, kao i selektoru Vladimiroviću koji je na kontrolna takmičenja pozvao dvoje naših takmičara kojima je ovo prva godina u seniorima, i kojima će mnogo značiti za uspeh, u jakoj seniorskoj konkurenciji, u predstojećim takmičenjima" zaključuje Heralić.


back_to_top