.
subotica grad sportova


Prvenstvo Srbije za Kik Boksere


clock30.05.2024 11:05 h


Prvenstvo Srbije za Kik Boksere

Takmičari Subotičkog KBK "Top Fighter" učestvovali su na Prvenstvu Srbije u disciplini low kick, koje se održalo proteklog vikenda u Lazarevcu. Učešće je uzelo 64 klubova sa oko 250 takmičara. Subotičani su nastupali sa petoro takmičara, i osvojili dve zlatne i dve srebrne medalje.

Mlađi junior Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kg, u polufinalu je pobedio na poene takmičara iz Zrenjanina, da bi u finalu izgubio od takmičara iz Beograda i ovog puta se zadovoljio srebrnom medaljom.

U stariji juniorima Martin Toldi u kategoriji do 67 kg, u četvrtfinalu je izgubio od takmičara iz Kragujevca, i stekao iskustvo više. Dok je starija juniorka Milena Kovačević u kategoriji do 70 kg, u finalu bila bolja od takmičarke iz Niša i osvojila zlatnu medalju.

U seniorskom uzrastu po prvi put u A klasi nastupali su Milica Despotović i Nikola Lončar. Despotovićeva je u kategoriji do 52 kg u polufinalu pobedila takmičarku iz Novog Sada, da bi u finalu izgubila na poene, ali i imala tu čast da se bori sa dugogodišnjom reprezentativkom Srbije i višestrukom prvakinjom sveta u low kick disciplini Saidom Bukvić, osvojena srebrna medalja i veliko iskustvo na početku seniorske karijere. Lončar je u kategoriji do 75 kg ubedljivo pobedio na poene u polufinalu borca iz Sefkerina, i takođe pobedio u finalu Nikolu Cvetkovića dugogodišnjeg reprezentativca Srbije i zasluženo osvojio zlato!

Trener Alen Heralić zadovoljan je rezultatom svojih takmičara na poslednjem Prvenstvu drzave u ringovnoj disciplini. Toldi skuplja iskustvo i polako sazreva ko borac. Tot je u tri ringovne discipline ovu godinu završio sa dva zlata i srebrom, takođe i Kovačevićka je uspela da osvoji dva zlata na državnim prvenstvima u dve discipline. Dok su Despotovićeva i Lončar prvi takmičari koji su u mojoj trenerskoj karijeri nastupali i osvojili medalje za klub na državnom prvenstvu u seniorskoj A klasi.

 

Zaključuje trener Alen Heralić.


back_to_top