.
subotica grad sportova


Lončaru zlato, Milica Despotović srebrna na Svetskom kupu (FOTO)


clock21.06.2023 14:12 h


Lončaru zlato, Milica Despotović srebrna na Svetskom kupu (FOTO)

Proteklog vikenda u Budimpešti održan je 28. Svetski kup u kikboksu na kojem su učestvovali reprezentacije i klubovi iz 43 zemlje, sa oko 1500 takmičara svih uzrasta koji su se nadmetali u 7 disciplina. Subotički kik boks kluba “Top Fighter” učestvovao je sa dva borca u ringovnoj disciplini K1, koja važi za najatraktivniju ali i najtvrđu disciplinu zbog upotrebe kolena u borbi.

U juniorskom uzrastu, Nikola Lončar je u kategoriji do 75 kg u četvrtfinalu pobedio borca iz Bosne i Hercegovine, u polufinalu je savladao reprezentativca Moldavije, dok je u samom finalu takmičenja Lončar takođe bio superiorniji protiv reprezentativca iz Češke pa mu je pobeda u ovoj borbi donela i zlatnu medalju sa Svetskog kupa. Odličan uspeh ostvarila je i njegova klupska koleginica Milica Despotović, koja je u kategoriji do 52 kg u četvrtfinalu pobedila reprezentativku Letonije, u polufinalu reprezentativku Italije, dok je u finalu izgubila od mnogo iskusnije reprezentativke iz Bugarske čime je osvojila srebrnu medalju. U kategoriji Nikole Lončara učestvovalo je sedam boraca, a kod Despotovićeve šest što pokazuje koliko je ozbiljna bila konkurencija na ovom takmičenju. Borci su bili na spisku selektora reprezentacije ali kik boks Savez Srbije nije imao sredstava, pa su sportisti nastupali o trošku kluba u odnosu na prethodne godine.

"Ovo takmičenje se smatra najačim svetskim kupom, i reprezentacije i klubovi dolaze da vide ko od sportista može da učini neki rezultat na  predstojećem evropskom i svetskom prvenstvu koje će se odrzati na jesen. Veoma sam zadovoljan sa postignutim rezultatima, pre 5 godina od kad sam došao na čelo kluba  nakon osvojene bronzane i zlatne medalje na Evropskom kupu u Beogradu, ovo je do sada prvi i najbolji rezultat na takmičenju koje se održalo u inostranstvu, ovim se završava prvi deo takmičarske sezone, ali je bila i odlična uvertira za njegove takmičare pted predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj" izjavio je trener Alen Heralić.
back_to_top