.
subotica grad sportova


Veslački klub Palić uspešno organizovao međunarodnu regatu


clock13.07.2023 19:18 h


Veslački klub Palić uspešno organizovao međunarodnu regatu

Početkom jula meseca na jezeru Palić održana je 61. Internacionalna veslačka regata Vojvodina Open 2023. Za dva dana takmičenja na jezeru Palić nastupilo je 600 posada sa preko 450 učesnika. Posade iz Srbije, Mađarske, Bugarske, Turske, Severne Makedonije nadmetale su se u čak 48 disciplina.

Ove godine u program su uvrštene i trke za najmlađe učesnike, što predstavlja svojevrstan podstrek za mlade veslače, početnike, ispod 13 godina starosti. Ono što krasi Vojvodina Open je atmosfera drugarstva i podrške sportistima na međunarodnom nivou. Osim prelepog pogleda na Palićko jezero prepuno čamaca, na obali su se takođe videli prelepi kadrovi podrške, drugarstva i sportskog ponašanja među učesnicima svih 5 zemalja.

Od rezultata bi izdvojili pre svega pobednicu memorijalne trke „Tomislav Zvekanović“ u disciplini skif za juniorke, gde je Padar Luca iz Tisza evezős Egylet iz Szolnoka po drugi put zaredom osvojila pehar.
Sumiranjem rezultata, ovogodišnji ukupni pobednik je VK Crvena zvezda sa ukupno osvojenih 18 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih).

Organizator regate, Veslački klub Palić, prijatno iznenađen velikim brojem prijavljenih sportista, smatra ovu regatu veoma uspešnom.
„Uprkos iznenađenju u broju sportista koji su se okupili na Palićkom jezeru, uspeli smo da prevaziđemo sve tehničke probleme. Od gostiju i sportista dobili smo pozitivne kritike. Regata je uspešno održana, uprkos malo jačem vetru drugog dana takmičenja. Sve posade, od najmlađih, ispod 13 godina starosti, pa sve do veterana uspešno su izveslali svoje trke.
Naime, iz godine u godinu sve veći odziv sportista za našu regatu, stavlja pred nas zadatak da se za naredne regate Vojvodina Opena još bolje organizujemo, čak i da ponudimo i još pratećih sportskih i zabavnih programa. Lestvica ide sve više, mi moramo da pratimo ovaj pozitivan trend, kojim veslanje polako ali sigurno dobija sve veću pažnju u sportskoj javnosti, gde mu je zapravo i mesto.“ – izjavio je Edmond Čipak, predsednik upravnog odbora VK Palić.

Naredno takmičenje na regatnoj stazi jezera Palić će biti Subotica Open 2023 koje će se održati u subotu 29. jula.


back_to_top