.
subotica grad sportova


Uspešan start sezone za palićke veslače (FOTO)


clock19.04.2023 21:11 h


Uspešan start sezone za palićke veslače (FOTO)

Veslački klub Palić iskoristio je početak sezone na najbolji mogući način. Prva regata pod nazivom Prvi Kup Srbije održana je 1. aprila u Beogradu. Uprkos lošem vremenu i gotovo konstantnoj kiši koja je pratila veslače, palićki sportisti su uspeli da pokažu svoje umeće.

Medalje su osvojili: Laura Malatinski, zlatna medalja u disciplini skif za pionirke, Vladeta Mihajlović i Aleksa Neorčić zlatna medalja u dubl skulu za pionire, Teodora Blagojević srebro u skifu za kadetkinje. Na petom mestu su završili Ivan David i Mark Gorotva u juniorskom dubl skulu, a ekipa u kadetskom četvercu je takođe završila trku na petom mestu: Novak Nikić, Andrej Vuksan, Luka Pragai i Ivan David.

Istovremeno se u Beogradu održala i izborna trka za kvalifikacije za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu. Sergej Čipak je sa kolegom Lazarom Živanovićem iz VK Smederevo uspeo da izbori plasman na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine. Ovaj juniorski dubl imaće priliku da se takmiči sa najboljim evropskim reprezentacijama 20-21.05.2023 u francuskom gradu Briv-la-Galliard.

Nakon izbornih trka, ovaj dubl je imao i kontrolnu regatu, te je proteklog vikenda učestvovao i u najznačajnijoj regati u regionu Croatia Open u Zagrebu. Na jednoj od najbolje uređenih regatnih staza na Balkanu, srpski dvojac se oba dana takmičio u disciplini dubl skul za juniore. Prvi dan osvojili su zlato, dok su drugog dana u cilj ušli na drugom mestu. Osim Sergeja Čipaka, na Croatia Open učestvovali su i pionirka Laura Malatinski, koja je u disciplini dubl skul za pionirke uspela da osvoji bronzanu medalju, u posadi sa Natašom Kojčić iz VK Begej iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja, Laura je u disciplini skif za pionirke završila trku na petom mestu, a naša kadetkinja Teodora Blagojević u disciplini skif za kadetkinje je završila kvalifikacionu trku na četvrtom mestu, što nije bilo dovoljno za plasman u finala.

U aprilu su zakazane još dve regate, Prvo kolo omladinske lige Srbije i Beogradska internacionalna regata. Iz kluba ističu da očekuju uspešan nastup veslača i na ovim regatama, dok će se reprezentativac Sergej Čipak pripremati za nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu pod budnim okom selektora Aleksandra Ivkovića.


back_to_top