.
subotica grad sportova


Top Fighter borci aktivni u proteklom periodu (FOTO)


clock15.02.2023 18:50 h


Top Fighter borci aktivni u proteklom periodu (FOTO)

Takmičari Kik Boks Kluba "Top Fighter" pionir Stefan Repčen, junior Nikola Lončar i senior Nikola Kolar nastupali su u subotu 11. februara, u Sremskoj Kamenici, na  3. kolu “Lige Nade”, takmičenju u tajlandskom boksu. Organizator takmičenja bio je Muay Thai  Savez Srbije, a učešće je uzelo 13 klubova i 20 takmičara.

Stefan Repčen (-40kg) odradio je svoj prvi muay thai meč, iako je pobedu na poene odneo protivnik za glavu viši, Repčen je prikazao maksimalnu  borbenost. Nikola Kolar (-63.5) je odradio svoj prvi seniorski meč sa prvakom Hrvatske koji je odneo pobedu na poene. Dok je Nikola Lončar koji se, u seniorskom meču, borio u kategioriji do 77 kilograma ostvario pobedu na poene, ali i pobrao najveće ovacije publike.

Naredni dan pružio je takođe vredno iskustvo za sve borce jer je u nedelju 12. februara, takođe u Sremskoj Kamenici pod organizacijom Muay Thai  Savez Srbije, organizovan seminar u tajlandskom boksu. Seminar je držao Fabio Pinca, renomirani borac, prvak sveta u tajlandskom boksu, kao i u raznim profesionalnim kik boks organizacijama, koji je svoj zanat pekao baš na Tajlandu, boreći se sa najvećim imenima tajlandskog boksa.

Srpski borci imali su priliku da uče o tehnici i načinu borbe u tajlandskom boksu, sa akcentom na klinč. A najveći utisak na ovom radnom seminaru pružila je činjenica da je mentor radio sparingovanje sa našim sportistima, učesnicima seminara.


back_to_top