.
subotica grad sportova


Top Fighter uspešno organizovao regionalni turnir u tajlandskom boksu (FOTO)


clock11.02.2024 20:11 h


Top Fighter uspešno organizovao regionalni turnir u tajlandskom boksu (FOTO)

Kik boks klub "Top Fighter" uspešno je po drugi put organizovao treće kolo regionalnog turnira u tajlandskom boksu "Liga Nade". Učestvovalo je 10 klubova, od kojih 7 domaćih, 2 iz Hrvatske i 1 iz Mađarske. Subotička publika imala je priliku da uživa u 12 borbi.

Subotički KBK "Top Fighter" predstavljalo je troje boraca, a takmičenje je otvorila Milica Despotović u kategoriji do 57kg pobedivši 3:0 u meču protiv takmičarke iz Hrvatske. Zatim je u juniorima u kategoriji do 63.5kg Martin Toldi takođe na poene savladao borca iz Mađarske. Dok je u seniorima, u kategoriji do 81kg, Nikola Lončar u dosta teškom i neizvesnom meču protiv novosadskog borca nakon nerešene odluke sudija, pobedio preglasavanjem na bodove 2:1, a odlučila je treća runda u kojoj je Lončar konstantno napadao.
Trener Alen Heralić zadovoljan je nastupom svojih takmičara, Despotovićeva je na iskustvo pobedila mladu, hrabru i dve težinske kategorije težu hrvatsku takmičarku. Toldi je sa druge strane za protivnika imao sjajnog tehničara iz Mađarske, koji je uspešno blokirao sve napade kolenima, ali je inicijativa i konstantni presing Martinu doneo pobedu. Lončar je mogao i bolje, ali je u prvoj rundi bio zdrman i uspeo da se povrati do treće runde i tesno pobedi.

"Takođe bih se zahvalio Muay Thai Savezu Srbiju što su nam ukazali tu čast i poverenje da organizujemo po drugi put takmičenje. Ovo takmičenje ne bi bilo moguće bez dragocene pomoći Sportskog saveza grada Subotice i sekretara saveza gospodina Vuković Dejana, kao i Bokserskog kluba Spartak koji je ustupio svoj ring za takmičenje, i ovom prilikom im se zahvaljujem" zaključuje trener Heralić.


back_to_top