.
subotica grad sportova


Nove uspešne aktivnosti za jedriličare JK Palić


clock12.05.2023 19:52 h


Nove uspešne aktivnosti za jedriličare JK Palić

Proteklog vikenda od 04.05. do 07.05. na jezeru Palić je održana regata Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist (SEEOOC – South East European Optimist Cup), koje je ujedno bilo i Prvenstvo Srbije za klasu Optimist. SEEOOC regata je najznačajnija srpska međunarodna jedriličarska regata, koja je ove godine održana šesnaesti put, a koje su uz podršku Jedriličarskog saveza Srbije i Jedriličarskog saveza Vojvodine finansirali Ministarstvo omladine i sporta i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Na regati su pored takmičara iz Srbije učestvovali takmičari iz Crne Gore, Slovačke, Mađarske i Makedonije, dok su sudije i članovi regatnog odbora bili iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima i organizatorima, s obzirom da zbog slabog vetra tri dana nije bilo uslova za jedrenje, dok je četvrtog dana održano 3 trke, što je bilo dovoljno da se takmičenje proglasi uspešnim.

Na SEEOOC regati 1. mesto je osvojila takmičarska iz Slovačke Adela Prokopcova, drugi je bio takmičar iz JK Gemaxa Sava Radibratović, dok je treće mesto zauzeo takmičar iz Slovačke Oliver Brestovsky.

Takmičari sa Palića su takođe postigli sjajne rezultate u konkurenciji 68 prijavljenih učesnika.

Bertalan Molnar je osvojio drugo mesto na Prvenstvu Srbije u generalnom, kao i u kategoriji dečaka, dok je na SEEOOC regati bio 5.
Jedriličarski klub Palić  nastupio je u sledećem sastavu: Marko Atić, Tijana Zakić, Anđela Drakulić, David Česko i Marton Molnar.

Sponzori regate su bili: Pionir d.o.o., Voda Voda, Venera bike - Subotica, Venera stitch - Subotica, Goodwill pharma, Prodavnica Hungarikum i Prenoćište „Navigator“.

Istovremeno, u periodu od 04.05. do 07.05. tri takmičara Jedriličarskog kluba Palić iz klase ILCA su u sastavu reprezentacije Srbije učestvovali na Evropa kupu na Gardi u Italiji.

Na regati je bilo prisutno 48 nacija i preko 700 takmičara u klasama ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7. Održano je ukupno 7 trka uz odlične uslove za jedrenje.

Jedriličarski klub Palić je na navedenoj regati imao tri takmičara, i to: Nenad Zakić koji je jedrio u klasi ILCA 4 i zauzeo 100. mesto, Dario Bešić u klasi ILCA 6 je završio na180. mesto i Danilo Bešić u klasi ILCA 7 je bio 84.

Sledeće veliko takmičenje za jedriličare sa Palića je takođe međunarodna regate, i to Rooster Mountix BYC Cup na Balatonu, koje će se održati sredinom juna.


back_to_top