.
subotica grad sportova


Palić domaćin 77. Prvomajske regate


clock03.05.2023 16:36 h


Palić domaćin 77. Prvomajske regate

U periodu od 29. aprila do 01. maja jezero Palić bilo je bogatije za još jedno sportsko dešavanje. Održana je 77. Prvomajska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić, a uz podršku grada Subotice i Jedriličarskog saveza Srbije.

Prvi dan protekao je bez uslova za jedrenje, drugog dana uz vetar promenljivog pravca održane su 3 trke, dok je trećeg dana održano još 2. Regata je bila uspešna sa ukupno 5 trka.

Na regati je učestvovalo preko 100 takmičara. Pored učesnika Novog Sada, Smedereva, Beograda, Zemuna i Subotice učestvovali su i takmičari iz Mađarske u klasama Finn, Optimist, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 i 470.

Takmičari JK Palića su i ovoga puta bili uspešni i osvojili nekoliko medalje.

U klasi FINN 3. mesto je osvojio Balint Furstner. U klasi ILCA 6 do pobedničkog postolja je stigla Kristina Boja osvojivši 1. mesto, dok je 2. mesto osvojio Dario Bešić. U klasi ILCA 4 Nenad Zakić okitio se zlatnom medaljom u generalnom plasmanu, kao i u kategoriji dečaka, dok je u klasi Optimist Tijana Zakić bila 1. u kategoriji devojčica i 2. u generalnom.

Na regati su učestvovali i ostali takmičari JK Palić, i to u klasi Finn: Atila Dubičanac (15.mesto), Viktor Harangozo (19. mesto). U klasi ILCA 7: Danilo Bešić (4. mesto), Aleksa Sretenović (9. mesto) i Robert Kovač (12. mesto). U klasi ILCA 4: Roland Kovač (11. mesto), Luka Sretenović  (12. mesto). U klasi Optimist: Bertalan Molnar (7. mesto), David Česko (18. mesto)i Anđela Drakulić (23. mesto).

Finansijsku podršku za organizaciju regate pružili su Ministarstvo omladine i sporta, kao i sponzori Pionir d.o.o, Voda Voda, Stars d.o.o i prenoćište Navigator.


back_to_top