.
subotica grad sportova


Top Fighter domaćin II kola Lige nade


clock23.11.2022 17:13 h


Top Fighter domaćin II kola Lige nade

U subotičkoj Hali sportova 20. novembra održano je II kolo Lige nade u tajlandskom boksu čiji je organizator Muay Thai savez Srbije, dok je tehnički organizator KBK Top Fighter. 

Kik boks klub iz Subotice nastupio je sa 3 seniora, Nikola Kolar u katrgoriji do 67kg, Nikola Lončar do 81kg i Đorđe Golić preko 91kg. Publika je mogla da uživa u 13 mečeva, a mladi subotički borci poraženi su nažalost u sva tri iako su u dva imali prednost 2:1.

Alen Heralić, trener i predsednik Top Fighter kluba rekao je da su na turniru u Hali sportova, pred oko stotinu gledalaca, nastupili uglavnom borci početnici koji nemaju više od 10 mečeva i da je ovo događaj na kojem su učestvovala tri kluba iz Hrvatske i dva iz Slovenije. 

"Nikola Kolar je dobio prvu rundu, ali je posle do kraja meča dozvolio da protivnik nametne borbu u klinču, što je dovelo do pobede borca iz Novog Sada. Meč Nikole Lončara je bio jedan od boljih na turniru, nažalost u u trećoj odlučujućoj rundi borac iz Hrvatske nameće svoj ritam i Lončar gubi tesno 2:1. Đorđe Golić je odradio svoj prvi meč u tajlandskom boksu i trebao je da pobedi, ali su sudije drugačije videle i diskutabilno dodelile pobedu borcu iz Uba" ističe Heralić. Takođe dodaje da se rad prepoznaje, savez se širi u nacionalnom i internacionalnom članstvu, novi klubovi postaju članovi saveza i lige.

Pomoć u organizaciji turnira pružio je Sportski savez grada Subotice, a pred subotičkim borcima do kraja godine nalaze se još tri takmičenja.
back_to_top