.
subotica grad sportova


Kopunović srebrna i bronzana, Vilov bronzana


clock12.02.2023 20:11 h


Kopunović srebrna i bronzana, Vilov bronzana

Atletičari AKŽ "Spartak" nastupali su u subotu, 11. februara, na Pojedinačnom prvenstvu AP Vojvodine koje je održano u novosadskoj hali.

Minja Kopunović postala je vicešampionka Vojvodine u kategoriji mlađih juniorki u disciplini skoka udalj preskočivši odličnih 5,25m, dok se u finalnoj trci na 60m sa rezultatom 8,16s okitila bronzanom medaljom i opravdala sva očekivanja svog kluba.

Iako nešto mlađa i još uvek pionirka, Višnja Vilov našla se tik iza Kopunovićeve zauzevši 3. mesto u skoku udalj skočivši ne samo svoj lični rekord od 5,17m već i rekord kluba u kategoriji starijih pionirki u dvorani, tako da su se u ovoj disciplini ove dve perspektivne atletičarke "Spartaka" našle zajedno na pobedničkom postolju. Vilov je, takođe, učestvovala i u trci na 60m u kojoj je sa rezultatom 8,48s zauzela 10. mesto u konkurenciji 37 takmičarki.

U seniorskom delu ovog takmičenja, u trci na 60m takmičili su se Mihajlo Božić koji je zauzeo 5. mesto sa rezultatom 7,45s i Stefan Mihajlović 10. mesto u vremenu od 8,19 s.

Narednog vikenda atletičare AKŽ "Spartak" očekuje najvažnije takmičenje ovog dela sezone, a to je Prvenstvo Srbije u dvorani za seniore i seniorke koje će biti održano u Beogradu.


back_to_top