.
subotica grad sportova


Vaterpoliskinje bolje od Palilule za treću pobedu u nizu


clock29.11.2021 08:22 h


Vaterpoliskinje bolje od Palilule za treću pobedu u nizu
by Horvat Borko

U 3. kolu Prve B lige za seniorke sinoć su na bazenu Prozivka igračice VK Spartak ugostile ekipu VK Palilula iz Beograda. Nakon dve uvodne pobede Subotičanke su imale priliku da se pred domaćom publikom pokažu u pravom svetlu i nastave seriju dobrih rezultata što su i uradile pobedivši gošće krajnjim skorom 14:9. 

Prvi deo igre rešen je vođstvom VK Spartak rezultatom 3:1. Dobrom igrom u napadu odličnom igrom u odbrani druga četvrtina je dobijena rezultatom 4:0 što je bio odličan zalog za drugo poluvreme. 

U trećoj četvrtini gošće su pružile jači otpor dobivši taj deo igre rezultatom 3:5 i sa rezultatom 10:6 ušlo se u poslednji period koji su domaće igračice rešile u svoju korist 4:3 za konačnih 14:9 i nove ligaške bodove. 

Najkorisnija na utakmici bila je domaća igračica Tokić Ivana sa 5 pogodaka, 4 gola su postigle Kozla Lilien iz Spartaka i Matković Nika iz Palilule.

SPARTAK: Mesaroš T, Kozla V(3), Kozla L(4), Kovačević, Tokić(5), Pejić, Bugarski, Mesaroš M(1), Balać, Žagar, Benedek, Huđec, Duranti(1).

PALILULA: Kulić, Dimitrijević E(2), Batinica, Vasić, Dimitrijević A(2), Mirčetić, Branković, Matković N(4), Radulović, Komlenac(1), Matković Z, Petrović, Vasić, Krsteski.

Narednog vikenda nas očekuje ligaška pauza, a prvenstvo se nastavlja 11.12. kada ekipa igra derbi meč protiv ekipe Vračara. 


back_to_top