.
subotica grad sportova


Vaterpoliskinje Spartaka šampionke 1B lige (FOTO)


clock20.05.2022 20:32 h


Vaterpoliskinje Spartaka šampionke 1B lige (FOTO)

Vaterpoliskinje Spartaka večeras su i u drugom meču finala 1B lige za žene nadigrale ekipu Sente i tako se okitile titulom šampiona 1B lige. U prvom meču, koji je odigran u Senti, plavo bele su trijumfovale 11:13, dok su u drugom ostvarile pobedu 15:13.

SPARTAK - SENTA 15:13 (6:4, 3:3, 2:4, 4:2)

SPARTAK: Mesaroš T, Kozla V(2), Kozla L (1), Kovačević I (1), Tokić I (8), Babčanji L, Žagar T, Mesaroš M, Balać D(3), Ljubičić L, Pejić J, Kesegi T, Poljak B.
Trener: Kopunović Petar.

SENTA: Boroš Č, Nađ R, Karačonji L, Belec L(7), Horvat J(4) , Horvat B, Đurčić R, Rac F, Tot A(2).
Trener: Tot Laslo.

Bolje su meč otvorile domaće igračice koje prvu četvrtinu dobijaju rezultatom 6:4, do poluvremena su uspele da sačuvaju stečenu prednost i na pauzu odlaze sa 9:7.
U drugom poluvremenu tj. u trećoj četvrtini gošće se bude i taj period igre dobijaju 2:4, za egal i neizvesnu završnica. Međutim, izabranice trenera Kopunovića odlično su odigrale poslednji deo i minut pred kraj utakmice stekli nedostižnu prednost 15:11. Senćanke su sa dva gola uspele da ublaže poraz, 15:13.
Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Tokić Ivana sa 8 pogodaka, dok je Balać Danica postigla 3. U redovima Sente Belec Lea 7 puta se upisala u listu strelaca.

Pohvale za vaterpolo klub Spartak, vaterpoliskinje, kao i za publiku koja je bodrila devojke u pohodu na šampionsku titulu.


back_to_top