.
subotica grad sportova


Vaterpoliskinje Spartaka nastavljaju sa pobedama


clock16.01.2022 13:04 h


Vaterpoliskinje Spartaka nastavljaju sa pobedama

Nakon jednomesečne pauze nastavljeno je prvenstvo Srbije u 1B ligi za vaterpoliskinje. Izabranice trenera Kopunović Petra na bazenu Prozivka su u okviru 5. kola ugostile valjevski Valis i u uzbudljivom meču ih savladale rezultatom 20:16.

VALIS : SPARTAK 16:20

SPARTAK: Mesaroš T, Kozla V(5), Kozla L(4), Kovačević I(4), Tokić I(5), Kesegi T, Babčanji L, Mesaroš M, Balać D(2), Ljubičić L, Varga B, Benedek I, Huđec L, Pejić J.

Prvi deo igre dobile su igračice Spartaka rezultatom 5:3. Valis preokreće do poluvremena rezultat u svoju korist i na pauzu odlazi sa minimlanom prednošću 9:10.

U drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini, viđena je prava borba koju dobijaju Subotičanke rezultatom 3:2 i u poslednju četvrtinu se ulazi nerešeno 12:12.
Poslednji deo igre Spartak pokazuje klasu i razlog zašto se ubedljivo nalazi na prvom mestu ligaške tabele, dobivši taj period 8:4 za konačnih 20:16.

U redovima Spartaka u listu strelaca su se upisale Kozla Vivien i Tokić Ivana sa 5 postignutih golova, po 4 gola su postigle Kozla Lilien i Kovačević Iva, dok je Balać Danica postigla 2 pogotka.

Sledeći meč je na programu 27.2. u Šapcu protiv istoimene ekipe. Novu pauzu u seniorskom vaterpolu igračice Spartaka će iskoristiti tako što će igrati za mlađe kategorije.

 


back_to_top