.
subotica grad sportova


Održan 47. Trimbi (FOTO)


clock06.05.2024 13:08 h


Održan 47. Trimbi (FOTO)

Povodom prvomajskih praznika i ovog 1. Maja 2024. godine održana je po 47. put sportsko rekreativna manifestacija pod nazivom “Trimbi“ koja podrazumeva vožnju biciklom, klasičnim trotinetom, rolerima, pešačenje ili lagano tračanje od Subotice do Palića. Cilj manifestacije je da se praznik rada proslavi na otvorenom, da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvalitet života pojedinca, ali i čitavog sistema.

Od prošle godine Trimbi ima i ekološki aspekt i daje na značaju na razvijanju ekološke svesti građana i njihove promene odnosa u vezi sa tretiranjem otpada i organizovanja događaja bez otpada, Sport WithoutWaste, sa fokusom na sektor masovni sport, te je na startu u Subotici bila postavljena ekološka kutija u koju su učesnici mogli ubaciti određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova, dok je na cilju bila postavaljena druga ekološka kutija u koju su odlagali plastični otpad sakupljen tokom vožnje ili okoline cilja.

Učestvovalo je ukupno 228 rekreativaca, koje ni loše vreme praćeno snažnim vetrom, nije sprečilo da uzmu učešće, pređu zadatu deonicu i dođu do cilja.

Start je bio postavljen u Subotici ispred zgrade “Jadran” Park Rajhla Ferenca 12 sa kojeg su učesnici proizvoljno polazili u periodu od 8,00 do 10,30 časova. Vozilo-pešačilo se biciklističkom stazom Subotica –Palić , a cilj je bio postavljen na Paliću ispred SRC Palić i do njega je bilo potrebno doći do 12,00 časova, pošto se u 12,30 održalo izvlačenje nagrada na terenu za mali fudbal . Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom na startu i cilju učestvovali su u izvlačenju GLAVNIH NAGRADA (3 bicikla) i drugih utešnih nagrada.

U 10,00 časova na terenu za mali fudbal FK Palić organizovao se „Ekološki poligon spretnosti biciklom“ za sve koji su stigli na cilj do 10 časova, a želeli su da učestvuju i takmiče se u poligonu. Interesovanje za učešće na poligonu je bilo većinom od strane dece i omladine, a takmičilo se ukupno njih 15 (5 dečaka i 10 devojčica). Svi koji su se oprobali u poligonu na poklon su dobili po jednu plastičnu bočicu sa logom Trimbija.

Najbrži je bio Krištof Nemet, rođen 2011. godine, koji je pologon savladao za 1 min, 4 sekunde i 8 stotinki, te je nagrađen simboličnom nagradom - jednim frizbijem, kačketom i sa tri dnevne ulaznice za bazen - SRC Prozivka.

U 12,30 časova pre izvlačanje nagrada sve prisutne je pozdravio predsednik gradskog savez Sporta za sve Subotice g. Dušan Gvozdenović.

Organizatori 47. Trimbija su Gradski savez Sport za sve Subotice i Sportski planinarski klub Spartak pod pokroviteljstvom resora za sport i omladinu grada Subotice uz podršku Sportskog saveza Grada Subotice. Donatori manifestacije su Venera Bike Subotica, Zoo vrt Palić, Brend It All iz Subotice, Gradska optika Subotica, Dečije pozorište Subotica i JKP Stadion Subotica, a ove godine je pomogao i Crveni krst Subotice.

Na Trimbiju tradicionalno su proglašeni najstariji i najmlađi aktivni učesnik koji su nagrađeni simboličnim nagradama :

  • Slatki paketić, plastičnu bočicu sa logom Trimbija i 3 ulaznice za Dečje pozorište dobili su najmlađi aktivni učesnik Momčilo Rajović rođen 19.12.2019. i Vince Sabo rođen 12.03.2020.
  • Vaučerom Gradske optike za izradu jednih komplet naočara nagrađen je najstariji učesnik Dobrivoje Stojić, rođen 14.10.1940. godine, koji je i na poslednja dva Trimbija takođe bio najstariji.

Srećni dobitnici glavnih nagrada - 3 bicikla su :

  • LARISA OBRADOVIĆ

  • STELA MARJANOVIĆ

  • KRISTINA TEMUNOVIĆ


back_to_top