.
subotica grad sportova


Poželi želju aktivno promoviše boravak u prirodi (FOTO)


clock20.02.2023 18:38 h


Poželi želju aktivno promoviše boravak u prirodi (FOTO)
Nikola Bačić

Proteklog vikenda Udruženje ljubitelja prirode “Poželi želju“ u cilju promocije aktivnog boravka u prirodi i zdravog načina života organizovalo je pešačenje okolinom Tavankuta.

35 članova i prijatelja udruženja vozom iz Subotice stiglo je u Tavankut u 8.30 i odmah krenulo na pešačenje.

„Staza kojom smo pešačili vodila je najpre kroz naselje, dalje smo išli ka Tavankutskoj šumi i spomeniku Nemirna ravnica. Bilo je lepo videti da je spomenik sa okolinom uredno održavan.
Posle kraćeg odmora i zajedničkog fotografisanja nastavili smo dalje pešačenje kroz šumu. Po izlasku iz šume sledio je povratak ka centru Tavankuta i prostorijama OFK Tavankut gde smo pozvani na čaj.
Prijatno smo bili iznenađeni toplim dočekom. Topao čaj sa limunom i medom i prihvat ljudi iz OFK Tavankut je bio više nego srdačan i prijao je posle pešačenje u nešto bržem tempu nego inače, naravno sve je bilo uslovljeno redom vožnje železnice i našom željom da ne odbijemo poziv na čaj.
Nakon odmora uz priču i čaj sledilo je još malo pešačenja do željezničke stanice Tavankut odakle smo vozom u 13.09 h krenuli kući ka Subotici“ ističu iz udruženja.

Na ovom pešačenju prepešačeno je 14km.

Photos by Nikola Bačić


back_to_top