.
subotica grad sportova


Spartak u subotu protiv Vršca, uz novog igrača


clock10.02.2023 17:00 h


Spartak u subotu protiv Vršca, uz novog igrača
mkkspartak.rs

Meč 22. kola AdmiralBet lige protiv ekipe Vršca subotički Spartak Office shoes dočekuje u dobrom raspoloženju. Nakon tri pobede u nizu i oporavka Danilovića, plavo beli su bogatiji za novog igrača. Na poziciji četiri ugovor je potpisao Nikola Cvetinović.

Utakmica protiv tima koji sa klupe predvodi nekadašnji košarkaš Spartaka Vladimir Đokić na programu je u subotu, 11. februara u Hali sportova od 19:00. Na konferenciji za novinare o utakmici su govorili novopridošli igrač Cvetinović i trener Željko Lukajić.

Angažman u Spartaku Nikoli Cvetinoviću biće prvo iskustvo u Srpskoj ligi, i kako kaže veliki izazov za njega samog. "Veoma jasno mi je predočeno koje su ambicije kluba do kraja sezone, tako da mi preostaje samo da slušam trenera i neće biti problema".

Trener Lukajić je istakao da je vrlo bitno što se ekipa pojačala u reketu, a ekipu Vršca je ocenio kao atipičnu:"Svi su dva metra, igraju agresivno, neguju brz, pokretan napad, teže da probiju prednju liniju protivnika. Pokušaćemo da to sprečimo i ostvarimo još jednu pobedu".

Tridesetčetvorogodišnji Cvetinović je iskusni internacionalac. Završio je koledž u Americi, da bi se 2012. godine obreo u Evropi. Prvi angažman mu je bio na Kipru, a nastupao je za prvoligaške klubove u Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Litvaniji, dok je najveći  deo karijere proveo u Španiji. Uglavnom je igrao u drugoj španskoj ligi, a u sezoni 2013-14 nosio je dres ACB ligaša Valjadolida. Bio je član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je 2011. godine osvojila zlatnu medalju. 


back_to_top