.
subotica grad sportova


Završena takmičarska sezona za jedrenje (FOTOGRAFIJE)


clock27.10.2021 11:03 h


Završena takmičarska sezona za jedrenje (FOTOGRAFIJE)

Jedriličarski klub Palić je u 2021. godini sa 25 takmičara učestvovao na 26 regata, u 6 država.

Vredan i uporan rad trenera i takmičara Jedriličarskog kluba Palić je i ove sezone doneo izuzetno dobre i istaknute rezultate za subotički sport.

Četiri jedriličara su postali Državni prvaci, a osvojena je i jedna bronzana medalja na Državnom prvenstvu koje se sastoji iz pet regata za klasu FINN i ILCA, dok se za klasu OPTIMIST uzimaju u obzir rezultati šest regata.

Na državnom Prvenstvu Srbije do pobedničkog postolja su stigli:

Zakić Tihomir – 1. mesto u klasi FINN.

Molnar Bertalan – 1. mesto u klasi OPTIMIST do 12 godina.

Zakić Nenad – 1. mesto u klasi OPTIMIST generalno i u kategoriji dečaka.

Boja Kristina – 1. mesto u klasi ILCA, 6. u kategoriji devojaka.

Bešić Dario – 3. mesto u klasi ILCA, 4. generalno i u kategoriji dečaka.

Istovremeno na svim regatama takmičari sa Palića su osvojili više od sto medalja.

Pored istaknutih rezultata na domaćim regatama, veliki uspeh Boja Kristine i Zakić Nenada je da su kao članovi srpske reprezentacije učestvovali na Svetskom prvenstvu za 2021. godinu, gde su imali sjajnu priliku da jedre među najboljim takmičarima sveta, kao i da steknu samopouzdanje za sledeće velike međunarodne regate.
Sezona je uspešna za Klub i u pogledu završne rang liste:

OPTIMIST – generalno:
Zakić Nenad - 1. mesto
Bertalan Molnar - 6. mesto
Tamaš Arnold - 23. mesto
Zakić Tijana - 25. mesto

Klasa ILCA 4 – generalno:
Bešić Dario - 4. mesto
Sretenović  Aleksa - 6. mesto
Sretenovič Luka - 7. mesto
Kovač Roland - 15. mesto
Skenderović Sven - 16. mesto

Klasa ILCA 6:
Boja Kristina - 2. mesto
Salai Mate - 7. mesto
Marton Mate - 11. mesto

Klasa ILCA 7:
Bešić  Danilo - 3. mesto
Kovač Robert - 6. mesto

Klasa FINN:
Zakić Tihomir - 1. mesto
Ujvari Igor - 6. mesto
Firstner Balint - 7. mesto
Dubičanac Atila - 10. mesto

 

Ovim plasmanima izuzetan doprinos dali su treneri Kluba Zakić Dejan i Boja Ištvan, koji su tokom cele sezone uz veliko zalaganje i nesebičan trud radili na usavršavanju i pripremanju takmičara na sve one izazove koje su ih pratili na regatama.
Klub iz godine u godinu velike napore ulaže i u popularizaciju jedrenja, kao i u povećanje broja jedriličara. Ove godine je škola jedrenja imala čak 45 polaznika, od kojih se jedan deo već krajem sezone isprobao na regatama za početnike, a jedan deo se opredelio za rekreativno jedrenje. Na regatama za početnike do pobedničkog postolja su stigli sledeći takmičari: Ujhazi Jožef, Česko David, Atić Marko i Nikolić Dušan.
Dok je od početnika Zakić Tijana učestvovala i na nekoliko većih takmičenja gde je postigla izvanredne rezultate od kojih joj je kruna za kraj sezone bila Tešketova regata održana u oktobru u Zemunu, koja se boduje za Državno prvenstvo, a na kojoj je Tijana osvojila treće mesto u kategoriji devojčica.

Pored učešća na domaćim i međunarodnim regatama, Jedriličarski Klub Palić je u 2021. godini bio domaćin i organizator čak 6 regata, od kojih je jedna međunarodnog karaktera, jedna se boduje za Državno prvenstvo, zatim Otvoreno prvenstvo Vojvodine, dve regate koje se boduju za rang listu i Match race regata za klasu FIN.

Postignutim rezultatima su doprineli i oni, koji su finansijski podržali rad Kluba,i to: Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, Sportski Savez Grada Subotica, Jedriličarski Savez Srbije, Jedriličarski Savez Vojvodine i Bethlen Gabor fondacija iz Mađarske.

Takođe, mnogo je značila podrška članova Kluba, roditelja takmičara, ljubitelja jedrenja koji su pomogli rad Kluba, kao i doprinosi sledećih sponzora: Auto kuća „NISSAN Marton“, Tisacoopd.o.o., STARS d.o.o., „Venera Bike“ Subotica, GOODWILL pharma, SKALA greend.o.o., Vinarija DIBONIS, PETRA vinarija,Poslovni inkubator Subotica – BIS, Zoološki vrt Palić, FORM engineeringd.o.o. Subotica.

 


back_to_top