.
subotica grad sportova


Održan 13. Spartans za najmlađe hokejaše, za vikend Winter classic (FOTO)


clock23.01.2023 16:42 h


Održan 13. Spartans za najmlađe hokejaše, za vikend Winter classic (FOTO)

Protekli vikend bio je ispunjen za hokejaše Spartaka, mnoštvo aktivnosti, utakmica, i centralno dešavanje koje je održano 21. januara na Gradskom klizalištu. Subotica je po 13. put bila domaćin turnira „SPARTANS“ koji ima međunarodni karakter, a odigrava se u selekcijama U8 i U10.

„Kao što je navedeno, u subotu 21.01.2023. HK Spartak je organizovao gore pomenuti turnir po kojem je naš klub i grad sve više i više prepoznatljiv u Srbiji i regionu, i gde se okupilo i ukupno 13 ekipa u ove dve uzrasne kategorije. Iako je na samom početku turnira krenuo da pada umereni sneg, to ni jednog sekunda nije pokolebalo najmlađe hokejaše i njihove navijače na tribinama, jer se hokej igrao punom parom. Srećom, sneg je posle nekih 75 minuta oslabio, pa zatim i potpuno stao, tako da su deca imala mogućnost i priliku da osete pravi "winter classic" i hokej kako se to nekada davno igralo. Dalje u nastavku dana nas je vreme što bi se reklo poslužilo i sve je proteklo u najboljem redu“ istakao je Uroš Brestovac.

Kao i prethodnih sezona, na samom turniru nije bilo nikakve rezultatske evidencije, već su sva deca na kraju dobila svoje zaslužene nagrade, diplome i medalje za prikazani trud i zalaganje na svim utakmicama, dok su roditelji i svi ostali navijači na tribinama imali priliku da na delu vide male majstore ovog sporta i da pozdrave sve njihove akcije, dodavanja, golove, odbrane i sva druga umeća. 

Na turniru "SPARTANS 2023" su nastupile ekipe iz tri Mađarska, Bosna i Hercegovina , Srbije, tačnije iz klubova HK Vojvodina, HK NS Stars, HC Seged/Segedin, HK Medvjedi/Sarajevo, HK Vukovi/Sarajevo i domaći HK Spartak, ukupno oko 130 dece, i dečaka i devojčica.

Od članova HK Spartak na turniru su nastupili:  Novak David, Piuković Roko, Ivanković Marijan, Pijović Aleksa, Mandić Marta, Tikvicki David, Rajković Marin, Brestovac Tara, Stanojevic Jana, Marko Mateo, Katona Sanja, Simić Milutin, Vojnić T. Filip, Vojnić T. Ana, Marton Leon, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa, Kovač Mark, Kesejić Matej, Milovanović Lav,  Barović Vuk, Gršić Luka, Moricz Botond, Čanji David, Toldi Andor, Stanojević Stefan, Palibrkić Aleksa i Šebek Čaki Dorian. Treneri: Brestovac Uroš, Kojić Miloš i Kovač Norbert. 

Takođe, kao prateći deo i ovog SPARTANS turnira i programa, tradicije prijateljskih odnosa dva kluba, HK Spartak i HK Vukovi/Sarajevo, koji se održava više od decenije unazad, selekcije ova dva kluba do 12 i do 15 godina (U12 i U15) odigrale su po dve prijateljske utakmice u petak i subotu uveče, jer su gosti doputovali u naš grad dan ranije. U sva četiri susreta pobede je odneo domaći sastav i to rezultatima 7:1 i 3:2 (selekcija U12), dok je selekcija U15 zabeležila pobede (8:0 i 10:5). Kao što smo napomenuli, ove utakmice su samo nastavak sportskog druženja i uspešne saradnje dva kolektiva već punih 10 godina.

U ovim susretima pratećeg programa, za selekcije U12 i U15 su nastupili: Kukaras Luka, Koso Viktoria, Gubičak Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Nedeljkov Mateja, Martinović Ognjen, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Trišić Lucien, Tikvicki Martina, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Lakićević Vidak, Šabić Iva, Kujundžić Andrej, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Dakić Stefan, Maravić Stefan i Kopunović Oleg. Treneri: Brestovac Uroš, Kojić Miloš i Kovač Norbert.

Narednog vikenda Subotica je domaćin 17. tradicionalnog međunarodnog veteranskog "WINTER CLASSIC - SUBOTICA 2023" koji će okupiti ukupno 15 ekipa iz Slovenije, Češke, Slovačke, Kanade, Mađarske i Srbije, a utakmice će biti na programu u petak od 13-21h, subotu od 9-23h i u nedelju od 9-15h. Ulaz je besplatan.


back_to_top