.
subotica grad sportova


ŽFK saznao protivnike u Ligi šampiona, Belovan novo pojačanje ekipe


clock01.07.2023 20:38 h


ŽFK saznao protivnike u Ligi šampiona, Belovan novo pojačanje ekipe

U Kući fudbala u Nionu obavljen je žreb 1. kola UEFA Lige šampiona za žene za sezonu 2023/24 i tako su fudbalerke Spartaka saznale protivnike u 4. grupi u kojoj su pored njih i šampion Danske, Finske i Farskih Ostrva.
U prvom kolu, koje se igra 6. septembra, Subotičanke će igrati protiv ekipe sa Farskih Ostrva KI Klaksvika. U drugom kolu, 9. septembra, Spartak će u zavisnosti od rezultata prvog duela igrati protiv pobednika tj. poraženog iz susreta HB Koge - Kups Kuopio.
Domaćin nokaut mini-turnira biće naknadno određen međusobnim dogovorom klubova.
Plasman u drugo kolu obezbediće samo pobednici grupa.


Pored ovih vesti iz Niona redove plavo belih pojačala je dvadesetčetvorogodišnja Željka Belovan. Saradnja sa njom je dogovorena na godinu dana sa mogućnošću produženja ugovora. Inače, Belovan je rodom iz Zrenjanina dolazi u Spartak iz ŽFK TSC Kanjiža gde je bila okosnica tima dve sezone, dok je u karijeri nastupala još i za Breznicu iz Crne Gore, Zemun, Obilić i Radnički 1919 iz Zrenjanina. Željka svojim kvalitetima može da odgovori zahtevima stručnog štaba na više pozicija, što će zasigurno značiti klubu u formiranju tima za novu sezonu i nastup u Evropi.


back_to_top