.
subotica grad sportova


ŽFK Spartak dobio licencu za Evropu


clock02.05.2023 09:53 h


ŽFK Spartak dobio licencu za Evropu
arhiva/zfk-spartak.in.rs

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova iz Mozzart Bet Super lige Srbije i ŽFK Spartak iz Subotice u konkurenciji ženskih timova. Jednoglasnom odlukom licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobili su sledeći klubovi iz muške konkurencije: FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK TSC, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički (Niš) i FK Napredak, dok je u ženskoj konkurekniji Komisija odlučila da izda licencu ŽFK “Spartak” iz Subotice za učešće u UEFA ligi šampiona za žene (sezona 2023/2024).

Svi klubovi ispunili su svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski. Komisija za licenciranje FSS je zasedala u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić

Administrativni direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, izjavio je da je klub ispunio sve tražene kriterijume u skladu sa strogim zahtevima Pravilnika o licenciranju UEFA.

"Odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA je za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja i rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA. Proces licenciranje je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku. Mogu sa ponosom istaći da smo ispunili sve kriterijume i zasluženo stičemo pravo (licencu) da budemo deo evropske elite"

"Sa druge strane, smatram da zaslužujemo veću podršku države posle 13 titula šampiona Srbije zaredom - hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama države Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski. Mi to činimo uspešno godinomo unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge. Činimo zaista mnogo kako bi na najbolji način reprezentovali našu Suboticu, Srbiju i FS Srbije. Svedoci smo do Vlada Republike Srbije značajno pomaže proces licenciranja "večitim" rivalima u muškom fudbalu, sve sa ciljem da isti dobiju pravo učešća na evropskoj sceni, mi to pozdravljamo, ali upravo i mi kao ženski fudbolski klub (šampion Srbije) koji nema tronfere i prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške - već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta" zaključio je Arsić.  


back_to_top