.
subotica grad sportova


Spartak upisao drugi trijumf (FOTO)


clock13.08.2023 20:50 h


Spartak upisao drugi trijumf (FOTO)
Aleksandar Šećerov ©

U okviru 3. kola fudbalske Super lige Srbije na subotičkom Gradskom stadionu Spartak ŽK dočekao je novog superligaša Železničar Pančevo i u izuzetno čvrstom duelu uspeo da upiše drugi ovosezonski trijumf.

Plavo beli su poveli u 24. minutu kada šut Luke Bijelovića završava u mreži. Mogao je Spartak da poveća prednost već u 30. minutu kada je sudija Šegrt dosudio jedanaesterac za plavo bele. Međutim Bijelović nije uspeo da savlada golmana gostiju Mladena Živkovića. Na drugoj strani, slična situacija, penal u 39. minutu za Železničar i udarac Lazara Romanića koji brani Manojlović.

U drugom poluvremenu ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji šef stručnog štaba Spartaka Petar Rogan krenula je znatno agresivnije, međutim odlične intervencije Filipa Manojlovića, i pravovremene izmene trenera Keržakova sačuvale su bodove u Subotici. Igrao se 84. minut kada je na centaršut Mijića najbolje reagovao povratnik u plavo beli dres Vojo Ubiparip. Gosti tek što su krenuli sa centra gube loptu, a u polukontri se najbolje snalazi Miloš Rošević koji preciznim udarcem postavlja konačan rezultat 3:0.

SPARTAK: Manojlović F, Bogićević M, Kerkez D, Tanasijević S, Bijelović L, Đurasović A, Vidaković V, Stajković L, Todoroski A, Rošević M, Jocić V.
REZERVE: Abraham M, Atule C, Đurasović A, Miodragović I, Osei K, Tošeski K, Ubiparip V, Vidović A, Vulić A.

Plavo bele u narednom kolu očekuje duel u Beogradu protiv Crvene zvezde. Meč je zakazan za 19. avgust od 16:00.

Photos by: Aleksandar Šećerov


back_to_top