.
subotica grad sportova


Nakon završenog prvenstva, Spartaku nova 3 boda


clock12.06.2023 20:57 h


Nakon završenog prvenstva, Spartaku nova 3 boda

Komisija za žalbe FS Srbije je na sednici održanoj 9. 6.2023. godine razmatrala žalbu ŽFK Spartak Subotica, koja je uložena na odluke, odnosno zbog nepostupanja Komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene Momčila Marića povodom prvenstvene utakmice 13. kola Super lige Srbije za žene od 19.3.2023. godine između ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Spartak i donela sledeću odluku.

USVAJA SE ŽALBA ŽFK SPARTAK SUBOTICA, pa se prvenstvena utakmica 13. kola Super lige Srbije za žene koja je odigrana 19.3.2023. godine  između ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Spartak REGISTRUJE SLUŽBENIM REZULTATOM 3:0 (par forfe) u KORIST ŽFK SPARTAK SUBOTICA.

Komisija za žalbe je obrazloženju navela da se igračica ŽFK Crvena zvezda Tijana Đorđević u KOMET sistemu vodila kao trener sa dozvolom za rad u ŽFK Crvena zvezda iz Beograda od početka sezone pa sve do 23. 4.2023.godine, kao i da je nastupila na utakmicama koje su bile predmet podnetih žalbi. U članu 10. Pravilnika o izdavanju dozvole za rad i status trenera, propisano je da treneri sa izdatom dozvolom za rad u I, II rangu takmičenja FSS, kao i III rangu takmičenja teritorijalnih FS NE MOGU KAO IGTRAČI NASTUPATI ZA SENIORSKI TIM KLUBA NA PRVENSTVENIM I KUP UTAKMICAMA.

Zbog nedozvoljenog nastupa ove igračice, utakmica 13. kola SLSŽ koja je završena nerešenim rezultatom je prema mišljenju komisije, morala biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par forfe) u korist ŽFK Spartak Subotica.

Komisija za žalbe FS Srbije je stoga naložila Komesaru za takmičenje Super lige Srbije za žene da sprovede donetu odluku.
back_to_top