.
subotica grad sportova


Najveća pobeda u istoriji srpskog ženskog fudbala


clock12.04.2022 21:19 h


Najveća pobeda u istoriji srpskog ženskog fudbala
fss.rs

U 8. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Staroj Pazovi danas su reprezentativke Srbije priredile senzaciju i pobedile višestrukog prvaka Evrope i sveta selekciju Nemačke.

SRBIJA - NEMAČKA 3:2 (1:0)

Šesti uzastupni trijumf započet je pogotkom Poljak Allegre u 36. minutu. Prvotimka Bajerna iz Minhena Damnjanović Jovana povisila je u 49. minutu rezultat na 2:0. Schuller Lea smanjuje na 2:1 u 60. minutu, a devet minuta kasnije Damjanović svojim drugim pogotkom donosi novo vođstvo od dva razlike Srbiji. U 92. minutu je Wassmuth Tabea ublažila poraz.

Srbija trenutno zauzima drugo mesto sa 18. bodova. Prvoplasirane su Nemice sa 21 bodom, dok je Portugal treći sa 16. Upravo će naše reprezentativke u septembru odigrati duel sa Portugalom koji će najverovatniji odrediti ko će biti drugoplasirana ekipa i samim tim se plasirati na Svetsko prvenstvo.

Zanimljivost za Suboticu i ŽFK Spartak je ta da se u startnoj postavi našlo tri prvotimke, Slović Violeta, Frajtović Anđela i Filipović Tijana. Na klupi za rezerve su se našle Stupar Živana i Milivojević Vesna. One su obe u igru ušle u 76. minutu.


back_to_top