.
subotica grad sportova


14. titula prvaka države za fudbalerke Spartaka, u sredu polufinale protiv TSC


clock30.05.2023 19:01 h


14. titula prvaka države za fudbalerke Spartaka, u sredu polufinale protiv TSC
www.zfk-spartak.in.rs

Napadale su Golubice sa svih strana, po boku i po sredini, imale mnogo lepih prilika, od kojih pet stoprocentnih, ali su iskoristile samo jednu.

Spartak je već u 5. minuti imao lepu priliku da postigne gol. Biljana Ilić je šutirala sa distance i pogodila stativu. Nedugo potom, u 12. minuti, Isidora Vučković je doturila loptu do usamljene Sare Pavlović koja je u šesnaestercu bila u idealnoj poziciji, ali prijem lopte nije bio najbolji pa je i ova prilika propuštena. Bilo je mnogo izglednih prilika, a najidealniju je imala Anastasija Ćirić u 78. minuti, u situaciji 1 na 1, ali je nije iskoristila.

Gol je u 17. minuti postigla Anastasija Ćirić na asistenciju Tijane Filipović. Golu je prethodila virtuozni veleslalom ove dve fudbalerke kroz Zvezdin šesnaesterac.

Kada ceo tim odlično funkcioniše i kada svaka igračica dobro odradi svoj deo posla, onda je teško izabrati najboljeg pojedinca. Posebno su se istakle: TIJANA FILIPOVIĆ, ANASTASIJA ĆIRIĆ, ISIDORA VUČKOVIĆ i SARA PAVLOVIĆ.

Crvena zvezda je u tekućoj sezoni imala seriju dobrih rezultata i na tabeli jednak broj bodova sa vodećim Spartakom. Aspiracije su porasle do neslućenih granica. Zaključili su da je vreme da uzmu "džekpot" kako bi decenijska frustracija od Spartaka bila ublažena i kompenzovana. Preduslov je da se Spartak u poslednjoj utakmici sezone pobedi, a to baš i neće biti lako ... Zbog toga je spremljen "kec u rukavu", ali prilično naivno!

Zakulisne radnje u fudbalu su svima dobro poznate, nema tu šta da se priča, zato se za neposredne izvršioce uvek biraju "podobni i poslušni", koji su alave na pare i "operisani" od morala.

I tako su ti "podobni" u dužem vremenskom periodu preduzimali izvesne akcije koje nisu bile u skladu sa fudbalskim propisima.

Spartak je na vreme ukazivao nadležnima u FSS da se propisi ne poštuju i da to pitanje mora da se reši u skladu sa važećim pravilima. Ali kada je Crvena zvezda u pitanju, zna se, oni su uvek malo "jednakiji" od drugih. Ali nećemo o tome ...

Zbog nerešavanja žalbi od strane nadležnih organa FSS, Spartak se nedavno obratio javnosti saopštenjem, evo kratak citat:
„Vrlo je teško u ovom trenutku pričati o fudbalu jer mi i fudbalska javnost Srbije u ovom momentu ne znamo stvarno stanje tabele Super lige Srbije za žene (Play-off, Play-out). Propozicije Super lige Srbije za žene jasno i nedvosmisleno kažu da utakmice na koje su uložene žalbe ne mogu biti registrovane postignutim rezultatom do okončanja postupka, što po automatizmu znači da trenutna tabela nije validna, jer su u ovom trenutku četiri utakmice Super lige Srbije za žene pod žalbama zbog nepravilnog nastupa igračice ŽFK Crvena zvezda."

I ponovo, ko zna po koji put, imamo neregularno takmičenje. Dosledan svojim principima Spartak je odbio da preuzme pobednički pehar i zlatne medalje.

Ako neko pomisli da će FSS rešiti stvari u interesu fudbala, mislim da je u velikoj zabludi. Pa čak i uz pretpostavku da je Zvezda pobedila Spartak i osvojila šampionsku titulu, ona ne bi mogla da učestvuje u UEFA Ligi šampiona. NEMAJU LICENCU ZA EVROPU.

A možda bi se za "jednakije" ipak pronašla neka "mala vrata" ... ?!?

Info: zfk-spartak.in.rs


Ekipu Spartaka u sredu od 17:00 očekuje duel polufinala nacionalnog Kupa u Kanjiži protiv ekipe TSC.


back_to_top