.
subotica grad sportova


Palić Bambino i Coerver® potpisali ugovor o saradnji


clock23.02.2023 17:58 h


Palić Bambino i Coerver® potpisali ugovor o saradnji

Fudbalski klub Palić Bambino i kompanija za obuku i edukaciju u fudbalu Coerver® Coaching Srbija potpisali su partner klub ugovor.

Ugovor su u Trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice potpisali Renato Pirša, tehnički direktor Coervera i sportski direktor Palić Bambina Saša Komatina.

„Coerver® Coaching je globalna kompanija koja se bavi obukom igrača i edukacijom trenera u fudbalu po Coerver® metodu, koji ima preporuke FIFA i UEFA i smatra se svetskim metodom broj 1. u tom polju, potiče iz Holandije, sa globalnom centralom u Londonu, a postoji već 39 godina i trenutno funkcioniše u 60 zemalja na svim kontinentima. Grasroots Partner klub ugovor se odnosi na implementaciju Coerver® Coaching metoda i filozofije u radu sa najmlađom uzrasnom kategorijom od 8-9 godina u FK „Palić Bambino” Palić. Na globalnom nivou samo neki od PRO klubova sa kojima Coerver® Coaching godinama sarađuje jesu: Benfica, Glazgov Rendžers, Bayern, Liverpool, Manchester United, Milan, Real Madrid itd. kao i federacije Holandije, Francuske, Nemačke, Japana, Australije itd. U Srbiji Coerver® Coaching trenutno zvanično sarađuje sa FK Crvena Zvezda, ŽFK Spartak Subotica, FK Metalac prethodno sa OFK Beogradom, FK Spartak itd“ istakao je Pirša.

„FK Palić Bambino unazad 4 godine radi na održavanju sporta, konkretno fudbala na Paliću i to najviše kroz rad sa decom. Ono što je izuzetno važno u radu sa njima jeste metodologija obuke te dece od ranog uzrasta i perioda gde može da donese najbolje rezultate u smislu obučenosti malih fudbalera. Ovim korakom želimo sve to da dignemo na viši nivo i da postavimo osnov za budućnost ovog kluba, jer je cilj da jednoga dana dres seniorske ekipe nose dečaci ponikli i stasali u ovom klubu, smatram da je to jedina formula dugoročnog opstanka fudbala na Paliću i zbog toga nam je važno da uz sebe imamo svetski metod broj 1” zaključio je Komatina.


back_to_top