.
subotica grad sportova


Maksim Puškar seniorski prvak države


clock28.03.2023 14:22 h


Maksim Puškar seniorski prvak države

Proteklog vikenda atletski stadion Vojne Akademije u Beogradu bio je domaćin Prvenstva Srbije na 10000m na stazi za juniore i seniore. Najbolji subotički dugoprugaš Maksim Puškar, iako još uvek stariji junior i najmlađi učesnik trke u seniorskoj konkurenciji, osvojio je titulu seniorskog prvaka države u ovoj disciplini.

Puškar je ovu deonicu istrčao u vremenu od 31:56,03 i ušao u istoriju AKŽ Spartak, jer je u 78 godina dugoj istoriji kluba postao prvi takmičar koji je osvojio ovu izuzetno prestižnu titulu, što do sada nikome nije pošlo za rukom.

"Bila je ovo izuzetno izazovna i za Maksima važna trka. Sve psihičke barijere za vreme trke Maksim je uspeo da prevaziđe mojim vatrenim navijanjem i savetovanjem. Na kraju, ovo je izuzetna pobeda i, kako psihološka, tako i fizička investicija za nastavak sezone, gde Maksim i ja planiramo pokušaj napada na normu za evropsko prvenstvo za juniore do 20 godina, te bi ga taj rezultat svakako svrstao među najbolje dugoprugaše u Srbiji u poslednjih nekoliko godina" - izjavio je Zvezdan Kalmar, Puškarev trener nakon ove istorijske trke.

Maksimu Puškaru veliku finansijsku podršku pruža i njegov sponzor, firma "Eco-Sub".

Nakon zaslužnog predaha Maksim Puškar i njegov klupski kolega Darijo Bašić Palković kreću u završne pripreme i juriš na norme za velika evropska i svetska takmičenja.


back_to_top