.
subotica grad sportova


Odličan nastup Spartakovih atletičara na Prvenstvu Srbije, Bašić Palković šampion


clock01.08.2023 14:46 h


Odličan nastup Spartakovih atletičara na Prvenstvu Srbije, Bašić Palković šampion
arhiva/AKŽ Spartak

Proteklog vikenda, 29. i 30. jula, na atletskom stadionu u Kraljevu, kraj reke Ibar, na najvažnijem takmičenju ove sezone, seniorsko prvenstvo Srbije u atletici, nastupili su i atletičari AKŽ Spartak Subotica. Mala, ali izuzetno kvalitetna ekipa "Spartaka" ostvarila je odlične rezultate.

Darijo Bašić Palković, koji je ove godine postao mlađi senior istrčao je izuzetnu trku na 800m i osvojio zlatnu medalju u vremenu 1:51,47. "Darijo je najelitniju i najkompleksniju disciplinu istrčao u velikom stilu prošavši sve prolaze do 700 m na nivou trka zlatne lige i velikih svetskih mitinga i u nekim momentima je čak vodio gotovo 30 metara u odnosu na protivnike. Ovom pobedom Darijo je krunisao izuzetan napredak kako u brzini i snazi, tako i u  taktičkom sazrevanju, te je pokazao da je ozbiljan konkurent za napad na najviše rezultate." - izjavio je Darijov trener Zvezdan Kalmar nakon šampionske trke.

Sofija Dobrički istrčala je najbolju trku ove godine na 400m (57.22s)  ali je, na žalost, izgubila  bronzanu medalju za samo 5 stotinki od trkačice koja je trčala u drugoj grupi. Ipak, ovim rezultatom i odličnim trkama na 800m koje je istrčala ove godine, Sofija je pokazala da je na pravom putu da Subotica dobije novog izuzetnog trkača produženih sprintova.

Minja Kopunović, mlađa juniorka AKŽ "Spartak" je osvetlala obraz i pokazala da i na samom kraju sezone ima snage za odlične plasmane, te je tako osvojila odlično 7. mesto na 400m (1:01,73) u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih trkačica, dok je na 200m  uspela da uđe u finale i da zauzme 8. mesto (25,94s). Sa svojim trenerom Belom Evetovićem Minja se sad okreće planovima za sledeću sezonu.

Bela Nađgelert takmičio se u trci na 5000m i zauzeo 5. mesto po izuzetno toplom i zagušljivim vremenu sa rezultatom 16:53,15,  dok je drugog takmičatskog dana u trci na 3000m  zauzeo odlično 6. mesto, 9:16,44. Nađgelert i njegov trener Kalmar sada se spremaju za nekoliko izuzetno značajnih uličnih trka i pripremama za kros prvenstvo Srbije .

Nakon ovog takmičenja atletičari "Spartaka" dobijaju zaslužen aktivni odmor, a onda kreću pripreme za sledeću takmičarsku sezonu u kojoj ih očekuju mnoga značajna takmičenja.


back_to_top