.
subotica grad sportova


Bašić Palković srebrni, Puškar bronzani na Prvenstvu Srbije


clock22.02.2023 19:21 h


Bašić Palković srebrni, Puškar bronzani na Prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Beogradu održano je najvažnije atletsko takmičenje ovog dela sezone, Prvenstvo Srbije u dvorani za seniore i seniorke. Organizator takmičenja je Srpski atletski savez, a zapaženu ulogu na njemu imali su takmičari AKŽ Spartak.

Darijo Bašić Palković nastupio je u dve discipline. U subotu, prvog dana takmičenja, u trci na 400m Bašić Palković je istrčao izvanrednu trku u vremenu 49,15s, popravivši lični rekord gotovo za sekundu i zauzeo 5. mesto. Ovim rezultatom se našao nadomak medalje i postigao glavni cilj, a to je da stekne brzinu za svoju glavnu disciplinu, 800m, za koju se sprema ove sezone. Narednog dana, Bašić Palković je nastupio na 800m i u konkurenciji sa trenutno najjačim trkačem na srednje pruge, pet godina starijim Elzanom Bibićem, pružio najveći otpor i osvojio 2. mesto i srebrnu medalju sa rezultatom 1:54,31.

U trci na 3000m za AKŽ Spartak nastupio je i Maksim Puškar, koji je u jakoj trci osvojio 3. mesto u vremenu 8:33,63, čime je pokazao da se nalazi na pravom putu izlaska iz povrede. Puškaru je u toku pripremnog i takmičarskog perioda, kako finansijiski tako i u kupovini sportske opreme pomogla firma "EkoSub".

Sofija Dobrički, zbog postojeće povrede, nakon istrčane polovine trke na 400m morala je od iste da odustane.

Treneri atletičara Spartaka na ovom takmičenju bili su Zvezdan Kalmar i Jožef Kereši.


back_to_top