.
subotica grad sportova


Blagojević zlatna, Malatinski srebrna, Bogosavljev bronzani


clock15.03.2023 21:32 h


Blagojević zlatna, Malatinski srebrna, Bogosavljev bronzani

Veslačka sezona u Srbiji počela je takmičenjem na veslačkim erometrima koje je održano u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani. Na Prvenstvu Srbije nastupio je i Veslački klub Palić sa ekipom od 22 sportiste.

Medalje su osvojili sledeći takmičari: Teodora Blagojević - zlato u konkurenciji kadetkinja, Laura Malatinski - srebro u konkurenciji pionirki i bronzana medalja za veterana Nenada Bogosavljeva.

Ostali sportisti nisu uspeli da se popnu na postolje za dodelu medalja, ali svojim zalaganjem pokazali da su u predtakmičarskom pripremnom periodu vredno trenirali, i za svoj klub doneli poene, koji su VK Palić stavili na 7. mesto u ukupnom plasmanu.

“Posebno ističemo da VK Palić ovu sezonu počinje sa rekordnim brojem registrovanih sportista veterana, što je siguran znak da sve veći broj ljudi bira veslanje za svoj rekreativni deo života.
Osim veterana, saradnja VK Palić sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici pokazala se veoma uspešnom, jer je 10 studenata ove visoke škole učestovalo na ovoj ergometrijadi u disciplinama za studente, a Snežana Jakovljević je osvojila bronzanu medalju u kategoriji studentkinja“ ističu iz kluba.

Naredno takmičenje je 1. regata Kupa Srbije i Prvenstvo Beograda u veslanju, a održaće se 1. aprila.
back_to_top