.
subotica grad sportova


U petak se organizuje Mali sajam sporta (NAJAVA)


clock25.04.2023 17:10 h


U petak se organizuje Mali sajam sporta (NAJAVA)
arhiva/suboticasport.com

U petak, 28. aprila, Subotica će biti domaćin 4. Malog sajma sporta. Ovu manifestaciju po gradovima Srbije organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Četrvti Mali sajam sporta u Subotici tehnički će organizovati Sportski savez Subotice.   

Cilj manifestacije je da se promoviše sportska ponuda grada i da se na taj način privuče što više dece da se uključe u svet sporta. Na sportskom sajmu u Subotici svoj rad i rezultate prikazaće skoro četrdeset sportskih klubova sa preko 300 članova. Očekuje se i dolazak dece iz subotičkih osnovnih škola koja će obići Mali sajam sporta i upoznati se sa bogatom sportskom ponudom našeg Grada. 

U okviru Malog sajma sporta organizovaće se i edukacija sportskih stručnjaka.

* 11:00h  početak Malog sajma sporta na Gradskom Trgu.
* 11:00 predavanje za trenere „Aktivnija srbija”, u svečanoj sali Sportskog saveza (Park Rajhl Ferenva 12) tema: Značaj dijagnostike u pripremi sportista - doc.dr Slađan Marković ili Prvi trener u sportu - prof Nenad Trunić.
* 11:00h Sastanak u zelenoj sali Gradske kuće gde će gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa svojim saradnicima primiti Zorana Gajića - Ministra sporta Republike Srbije, Davora Štefaneka - predsednika Sportskog saveza Srbije i Gorana Marinkovića - generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije.
* 11:00h prezentacija projekta „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“, održaće se na centralnom gradskom Trgu gde će biti postavljena bina. Vežbaće deca iz predškolskih ustanova sa trenerima Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje.
* 12:00h  Svečano otvaranje Malog sajma sporta uz obraćanje zvaničnika.
* 12:15h  Razgovor Davora Štefaneka i ministar Zorana Gajića sa decom na temu "Kako se postaje šampion" ispred bine na Trgu Slobode.
* 12:40 Obilazak mini terena na kojima će sportski klubovi, škole sportova i sportska udruženja predstaviti svoj rad.
back_to_top