.
subotica grad sportova


Proglašeni najbolji sportisti SDŽ Jovan Mikić Spartak


clock14.03.2023 20:10 h


Proglašeni najbolji sportisti SDŽ Jovan Mikić Spartak

Sportsko društvo Železničara "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je najbolje sportiste i sportske radnike Društva za 2022. godinu. Bio je ovo sedmi izbor a po prvi put se dodelila nagrada i za životno delo. Svečana dodela održana je u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice. 

Za najboljeg seniorskog sportistu proglašen je rvač Spartaka Sebastijan Nađ koji je prošle godine postao svetski prvak. Najbolja seniorka je gimnastičarka Nina Šabić, koja se nakon pionirske i juniorske titule prošle godine okitili i seniorskom titulom prvaka države. Osvojila je zlatnu medalju u višeboju a pored toga još i tri zlatne medalje pojedinačno po spravama. Za najbolji klub proglašen je Muški odbojkaški klub „Spartak”, koji je prošle sezone bio hit domaćeg prvenstva. Golubovi su zaustavljeni tek u finalu plej ofa od novosadske Vojvodine sa 3:1 u finalnoj seriji. 

Od pre dve godine priznanja se dodeljuju i najboljim sportskim radnicima i trenerima, a od ove je novina priznanje za životno delo. Najbolji trener je Boris Arsić, šef struke Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Popularne "Golubice" su prošle sezone odbranile dvostruku krunu, šampionat i Kup Srbije. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je jedan od osnivača džudo kluba „Spartak” trener Dušan Bartološ, koji je ceo svoj život posvetio džudou i Spartaku. Nakon aktivnog bavljenja sportom bio je trener a po odlasku u penziju nastavio je da edukuje mlade sportiste i razvija džudo sport u našem gradu.  

Posebno priznanje za životno delo, dobio je stonoteniser Zoran Kalinić koji je u svojoj karijeri postigao vrhunske rezultate. Od ostvarenih rezultata treba izdvojiti osvajanje 15 medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima, 20 titula prvaka države (pojedinačno i ekipno), Svetsku zlatnu medalju u igri parova sa dragutinom Šurbekom 1983. godine i srebrnu medalju sa reprezentacijom Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1991. godine.  

Plakete sportistima i sportskim radnicima predavali su Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ Spartak, MIlan Vučković predsednik UO SDŽ Spartak i legendarni Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza grada Subotice.  

Info i foto Sportski savez grada Subotice.


back_to_top