.
subotica grad sportova


Održan 46. prvomajski Trimbi (FOTO)


clock03.05.2023 16:16 h


Održan 46. prvomajski Trimbi (FOTO)

Gradski savez „Sport za sve“ Subotice i ovog 1. maja povodom prvomajskih praznika održao je, 46. put,  sportsko rekreativnu manifestaciju „Trimbi“  koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima i  pešačenje od  Subotice do Palića. Cilj manifestacije je da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija na svakodnevnu fizičku aktivnost i time da se unapređuje zdravlje i kvalitet života pojedinca ali i čitavog sistema.

Ovogodišnji „Trimbi“ svrstan je u kalendar događaja Asocijacije sporta za sve Srbije koji se organizuju u oviru Erazmus+ Sport projekta Sport WithoutWaste, čiji je cilj da prenese, prilagodi i proširi praksu o održavanju gradova i organizaciji događaja bez otpada, sa fokusom na sektor masovni sport.
Stoga  je 46. „Trimbi“  imao  i ekološki aspekt i dao je na značaju razvijanja ekološke svesti građana i njihove promene odnosa u vezi sa tretiranjem otpada.  

Pokrovitelj manifestacije je Resor za sport i omladinu grada Subotice, a  glavni donator „Venera bike“ iz Subotice, koji su obezbedili glavne nagrade, 3 bicikle. Simbolične nagrade su obezbedili i ZOO vrt Subotica, Sportski savez Subotice, Asocijacija spot za sve Srbije, JKP Stadion SuboticaDečje pozoriše Subotica, ugostiteljski objetiStreet Pizza”, „Plaža bar“ i UTRDudaš“.

Učestvovalo je 248 rekreativaca i svaki učesnik je na startu prilikom preuzimanja besplatnog učesničkog kartona trebao u ekološku kutiju da ubaci određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova. Start je bio postavljen u Subotici ispred zgradeJadran, sa kojeg su učesnici mogli da krenu od 8:00 do 11:00 časova. Vozilo se biciklističkom stazom Subotica Palić, a cilj je bio postavljen na Palić ispred  SRC Palić i do njega je bilo potrebno doći do 12:00 časova, pošto se u 12:30 održalo  izvlačenje nagrada na terenu za mali fudbal  SRC Palić. Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj, ali sa obaveznim overenim učesničkim kartonom  na startu i cilju učestvovali su u izvlačenju glavnih i 30  utešnih  nagradaNa Paliću je bila postavaljena druga ekološka kutija u koju su učesnici ubacivali sakupljeni plastični otpad tokom vožnje i sakupljen u bližoj okolini ciljnog punkta.

U 10:00 časova na terenu za mali fudbal SRC Palić organizovao se Ekološki poligon spretnosti  biciklomza sve koji su  stigli  na cilj do 10:00 časova, a želeli su da učestvuju i takmiče se u poligonu. Intresovanje za učešćem na poligonu je bilo većinom od strane dece i omladine, a učestvovalo ih je  ukupno 21.

Najbrži  je bio Nikola Ruski, rođen 2001.godine, koji je poligon savladao za 1:10,62 i nagrađen je    simboličnim  nagradama.
U 12:30 časova pre izvlačanje nagrada sve prisutne je pozdravio predsednik gradskog savez Sporta za sve Subotice g. Marko Marjanušić. 
Tracionalno su nagrađeni najstariji i najmlađi ušesnici. Majicu Asocijacije sporta za sve Srbije  i 3  ulaznice za dečje pozorište dobila je najmlađa aktivni  učesnica Alis Antal, rođena 05.04.2018. godine, dok je najstariji učesnik Dobrivoje Stojić, rođen 14.10.1940. godine nagrađen majicom Gradskog saveza Sport za sve Subotie  Srećni dobitnici glavnih nagrada, 3  bicikla su Marko Tupec, Filip Poljaković i Nevena Džamić.
back_to_top