.
subotica grad sportova


NTM Čikerija osvojila Novogodišnji turnir


clock16.01.2023 18:04 h


NTM Čikerija osvojila Novogodišnji turnir
www.sportskisavezsubotice.org

U subotu je spuštena zavesa na 49. novogodišnji turnir u malom fudbalu. Ekipa NTM Čikerija nakon boljeg izvođenja penala savladala je ekipu Pekara Beli golub i tako zasluženo osvojila ček na 250.000 dinara i podigla prelazni pehar.

NTM Čikerija je u finalu povela pogotkom Marka Gnjatović, da bi Beli golub izjednačio 5 sekundi pre kraja golom Nenada Vukelića. U penal seriji golman Bjelica brani prvi šut, njegovi saigrači bivaju precizni do kraja za veliko slavlje ekipe koju je sa klupe predvodio Marijan Tumbas sa pomoćnikom Željkom Babijanovićem. Pobednički tim nastupao je u sledećem sastavu: Miloš Bjelica, Nikola Masalušić, Momčilo Arežina, Mario Mijatović, Nikola Tomić, Strahinja Ilić, Marko Gnjatović, Marko Novaković, Marko Živkucin, Boris Bodonji, Danilo Radović i Martin Šmit.

Pre finala odigrana je utakmica za treće mesto u kojoj je tradicionalno dobra ekipa Šeki enterijeri Real impeks bila bolja od ekipe Bačke 6:4.

U revijalnom delu turnira svoje umeće pokazali su najmlađi fudbaleri Akademije fudbala SuTeam, FK Spartak, FK Arena i FK Subotica. Arena je pobedila 1:0 Suboticu golom Filipa Sedlaka, dok je SuTeam golovima Vuka Došena bio bolji od Spartaka 2:1. Strelac za Spartak bio je Matija Matlak.

Sreten Damjanović, predsednik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, sekretar saveza, članica Gradskog veća za sport i omladinu Nataša Aleksić, kao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, uručili su trofeje najuspešnijim učesnicima i pobedničkoj ekipi.


back_to_top