.
subotica grad sportova


Spartak 4. u nizu


clock11.02.2023 22:46 h


Spartak 4. u nizu
mkkspartak.rs

U okviru 22. kola KLS u subotičkoj Hali sportova večeras su snage odmerili Spartak Office shoes i Vršac. Domaćin je nakon odlično odigrane 3. četvrtine stekao prednost koju su na sreću uspeli da sačuvaju do kraja i upišu 4. pobedu u nizu.

SPARTAK OFFICE SHOES - VRŠAC 72:68 (18:15, 15:15, 20:6, 19:32)

Ekipa Vršca se predstavila kao veoma tvrd orah, i do poslednjeg trenutka se nije predavala. Prvo poluvreme je obeležilo bolji start gostiju, ali su Subotičani zahvaljujući Milisavljeviću i Hardiju držali priključak i na odmor otišli sa minimalnom  prednošću. Kada su ubedljivo dobili treću deonicu, činilo se da je meč odlučen (53:36). Međutim, gosti prave seriju od 0:11 i prilaze na samo minus četiri. Spartak u finišu ipak čuva prednost, zahvaljujući iskustvu spoljne linije. Kod domaćih Hardi 24, Milisavljević 23 poena. Kod gostiju Vasiljević 18 poena i 10 skokova, Agoč i Simić po 13.

SPARTAK OFFICE SHOES: Hardi 24 (5 skokova), Jugović 4, Ilkić, Prlja 4 ( 5 skokova), Sokolović 2 (5 asistencija), Dodić, Milisavljević 23 (9 skokova), Danilović 9, Gazibegović 2, Bojić 2 (6 skokova), Barna 2, Cvetinović.

Igrač Spartaka Miloš Milisavljević i trener Željko Lukajić posebno su istakli doprinos subotičke publike ovoj pobedi, a Lukajić je pohvalio i dobar odnos igrača prema utakmici. "Rekao sam im da Vršac daje 82 poena u proseku, a eto večeras smo ih sveli na 68 poena, zaustavili njihov ofanzivni skok i  naterali ih da igraju usporen napad" rekao je trener plavo belih.

Trener Vršca Vladimir Đokić bio je veoma emotivan. "Zahvalio bih se ljudima iz kluba na prijemu, poklonima, bila mi je čast što sam bio deo ovoga kluba. Puna hala kao nekada, i nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati, to je neka moja intimna želja". 

U sledećem kolu Spartak gostuje Tamišu, a Vršac Novom Pazaru.


back_to_top