.
subotica grad sportova


Aktivan vikend i uspešan za džudiste Spartaka


clock11.10.2022 18:13 h


Aktivan vikend i uspešan za džudiste Spartaka

Džudisti Spartaka nastupili su ovog vikenda na dva takmičenja, u subotu na Memorijalnom junior open „Mirko Petrović Pićina“ u Stepanovićevu, a dan posle na Državnom prvenstvu za mlađe seionire u Šumicama.

U Stepanovićevu su džudisti, u konkurenciji 32 kluba iz Rusije, Republike Srpske, Bugarske, Crne Gore i Srbije, osvojili 6 medalja. Zlato je osvojila Ana Štefković, juniorke do 70kg, dok je drugo mesto kod juniorki do 52kg osvojila Tamara Tanasković. Obe džudiskinje su iz bajmočke sekcije ovog kluba. Uroš Budalić osvojio je srebro u konkurenciji mlađih pionira do 66kg, Marko Lovaš bio je treći do 66kg, kao i Kovač David do 46kg. Ilija Stokanović kod mlađih kadeta osvojio je bronzu do 60kg.

Ekipu su predvodili treneri Milan Bogić I Vladimir Tanasković.

Dan kasnije u Šumicama održano je Prvenstvo Srbije za mlađe seniore. Ekipa Spartaka, mahom sastavljena od juniora i kadeta nastupila je u konkurenciji 200 takmičara iz 33 kluba.

Ivana Ivanović je do 70kg zauzela peto mesto, kao i talentovani Mateja Borojević do 100kg. Iz kluba ističu da je ovo bila odlična kontrola za predstojeći Evropski kup koji će biti održan u Sloveniji.  
back_to_top