.
subotica grad sportova


Nove medalje za kikboksere Top Fightera


clock08.11.2022 15:57 h


Nove medalje za kikboksere Top Fightera

Članovi subotičkog Kikboks kluba Top Fighter učestvovali su proteklog vikenda na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Novom Sadu, a na kojem je učestvovalo 130 takmičara iz 20 klubova.

Stefan Repčen u uzrastu pionira, kategorija do 40 kg osvojio je srebrnu medalju, dok su u starijim juniorima Nikola Kolar u kategoriji do 67 kg i Milan Bogavac u kategoriji do 71 kg, osvojili bronzane medalje. U seniorskoj konkurenciji Đorđe Golić u kategoriji preko 91 kg osvojio je bronzanu medalju, a prvaci Vojvodine u starijim juniorima postali su Milica Despotović u kategoriji do 52 kg i Nikola Lončar u kategoriji do 81 kg.

"Stefan Repčen je u svom prvom meču pružio maksimalni otpor i pokazao veliku srčanost u borbi, ali jednostavno nije mogao da parira iskusnijem takmičaru iz Novog Sada. Nikola Kolar je imao težak meč, stoički se nosio sa protivnikom iz Vršca, ali je na žalost izgubio. Milan Bogavac je ispustio čistu pobedu iz ruku, i pored dobrog boksa nije slušao u trećoj rundi savete iz ugla da svaku seriju ručnih udaraca završi lou kikovima što je na kraju rezultiralo porazom na poene. Đorde Golić je srljao od samog starta, ušao je u klinč borbu što ga je dovelo do sigurnog poraza.
Nikola Lončar je u finalu ubedljivo došao do svoje osme pobede nad borcem iz Kikinde i drugu godinu zaredom postao prvak Vojvodine. Posebno bih izdvojio Milicu Despotović koja je deklasirala protivnicu iz Temerina i zasluženo došla do zlata, i koja je čist primer da se trud i upornost pre ili kasnije isplate.“ ističe trener ekipe Alen Heralić  i smatra da su ostvareni rezultati u skladu sa iskustvom koje poseduju takmičari, i da će se poraditi na greškama kod pojedinih takmičara.


Do kraja godine tim očekuje još tri takmičenja.
back_to_top