.
subotica grad sportova


Lončar šampion, Kolaru drugo mesto, još jedna pobeda Repčen Stefana (FOTO)


clock02.05.2023 21:26 h


Lončar šampion, Kolaru drugo mesto, još jedna pobeda Repčen Stefana (FOTO)

Proteklog vikenda u sali kluba „Memento mori MMA“ u Sremskoj Kamenici održano je poslednje, 5. kolo turnira „Liga Nade“ u tajlandskom boksu u organizaciji MuayThai saveza Srbije. Za subotički klub „Top Fighter“ nastupali su Stefan Repčen, Aleksandar Tot i Nikola Kolar. Održano je 12 borbi nakon kojih se sabiranjem osvojenih bodova odlučilo ko su šampioni lige za 2022/23. godinu.

U uzrastu dece Stefan Repčen (38 kg) je u revanš meču pobedio hrvatskog borca prekidom, dok je u uzrastu pionira Aleksandar Tot (47 kg) imao vatreno krštenje i odradio svoj prvi meč na ringu, hrabro se borio sa iskusnijim borcem iz Futoga koji je odneo pobedu. Nikola Kolar u kategoriji -63.5 kg nakon učešća na 4 kola u seniorskoj konkurenciji zauzeo drugo mesto po broju osvojenih bodova, dok je junior Nikola Lončar u kategoriji -75 kg osvojio prvo mesto po broju osvojenih bodova i zasluženo dobio trofej šampiona.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom svojih takmičara, Stefan Repčen je počeo da niže pobede, a Aleksandar Tot je tek na početku, a uporni Nikola Kolar polako skuplja iskustvo i stasava za ozbiljnije mečeve koji mu predstoje u seniorima“ rekao je trener ekipe Alen Heralić.

Liga Nade je osmišljena je sa ciljem da mladi i neiskusni borci budu ravnopravno uparivani i steknu iskustvo. Pobeda nokautom je nosila 20 bodova, pobeda na poene 15 bodova, nerešeno 10 bodova, a poraz 5 bodova. Tokom sezone učešće je uzelo 60 takmičara iz 23 kluba tajlandskog boksa iz Srbija, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. 6 takmičara se izborilo za zvanje šampiona, a veliki broj se izborio sa status takmičara borilačkog sporta i poštovanje svih učesnika. Borce Top Fighter-a nova sezona očekuje na jesen.


back_to_top