.
subotica grad sportova


Despotović zlatna, bronza Lončaru na Serbian Openu


clock02.04.2023 15:18 h


Despotović zlatna, bronza Lončaru na Serbian Openu

U Beogradu, sportskoj hali Ranko Žeravica, 01. i 02. aprila održano je međunarodno takmičenje Evropski kup "Serbia Open". Učestvovalo je 106 klubova iz 16 zemalja sa oko 550 takmičara koji su se nadmetali u tri tatami i tri ringovne discipline. Subotički klub "Top Fighter" učestvovao je sa dva starija juniora u ringovnim disciplinama, Despotović Milicom do 52kg u disciplini full contact i Lončar Nikolom do75 kg u lou kick disciplini.

Ovo je prvo međunarodno takmičenju u kik boksu na kojem klub učestvuje, otkad je pre 5 god vođenje kluba preuzeo Alen Heralić.
“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Osvajač bronze Lončar Nikola je u polufinalu izgubio na poene od takmičara iz Bosne i Hercegovine, koji je na kraju i osvojio Evropski kup. Lončar je tek u 3. rundi silovito krenuo na protivnika, ali to nije bilo dovoljno da stigne bodovnu prednost koju je stekao protivnik u prve dve runde.
Uglavnom veliko iskustvo i da se poradi na greškama pred prvenstvo države. Despotović Milica u finalu je od samog starta nametunula tempo protivnici iz Mađarske koja je bila dva puta u nokdaunu tokom borbe, što je rezultiralo ubedljivom pobedom na poene 3:0 i osvajanjem zlatne medalje i pehara“ ističe Heralić.


back_to_top