.
subotica grad sportova


Uspešan nastup atletičara Spartaka na krosu u Zrenjaninu (FOTO)


clock18.04.2023 16:42 h


Uspešan nastup atletičara Spartaka na krosu u Zrenjaninu (FOTO)
Gorana Perčić ©

U subotu, 15.04.2023. godine, u Zrenjaninu održano je Prvenstvo AP Vojvodine u krosu za sve kategorije, kao i kros AK "Proleter" za atletske škole. AKŽ "Spartak" imao je svoje predstavnike na ovom veoma masovnom takmičenju.

Najzapaženije rezultate na Prvenstvu AP Vojvodine postigli su Elena Puškar koja je u konkurenciji starijih pionirki na stazi dugoj 1500m zauzela 2. mesto, dok je u istoj trci njena klupska drugarica Dajana Bašić Palković zauzela 5. mesto. Ferenc Ševenj popeo se na treće mesto pobedničkog postolja u trci mlađih pionira na 1500m. U trci na 2000m u konkurenciji starijih pionira Mark Barna bio je peti.

U trkama atletskih škola sa teritorije Vojvodine na deonici od 350m u kategoriji dece rođene 2012. godine nastupili su: Mikloš Galfi, Aleksandar Skajovski i Lana Stantić; rođene 2013. godine: Bogdan Inđić i Nastja Stojanović; 2014. godine: Sara Đurić i 2015. godine: Jovan Rađenović, Vidak Hrnjak, Konstantin Miljković, Ema Perčić i Emili Marković.

Treneri Laslo Ubori i Zvezdan Kalmar, kome je pomogla Luna Jović učestvovali su u pripremama dece za ovaj kros.

"Kros takmičenje koje je održano u Zrenjaninu okupio je više stotina dece i takmičara iz cele Vojvodine. U svakoj trci učestvovalo je između 20 - 30 trkača. Veoma sam zadovoljan borbenošću i plasmanom naših aktivnih atletičara, kao i najmlađih članova kluba." - izjavio je Laslo Ubori po povratku sa takmičenja.
back_to_top