.
subotica grad sportova


Nađgelertu bronza na 3. Vrbaškoj trci, Radulović zlatni veteran


clock18.05.2023 14:23 h


Nađgelertu bronza na 3. Vrbaškoj trci, Radulović zlatni veteran
Srpski Atletski Savez

Proteklog vikenda, u subotu, 13.05.2023. godine, održano je Prvenstvo Srbije na 10 km na putu u Vrbasu. Trka je bila deo međunarodne trke "3. Vrbaška trka" i organizovana je uz podršku vrbaškog atletskog kluba i opštine Vrbas, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza. U kategorijama seniora, seniorki i starijih juniora takmičari su se nadmetali za titulu prvaka.

U trci seniora, koja je okupila 23 trkača, Bela Nađgelert iz AKŽ "Spartak" postigao je izvanredan uspeh. Osvojio je treće mesto i bronzanu medalju sa vremenom od 33:10, što predstavlja najveći uspeh u njegovoj karijeri. Bela Nađgelert je prethodno ostvario zapažene rezultate kao rekreativni trkač na uličnim trkama i polumaratonima širom Srbije. Odlučio je da se pridruži Atletskom klubu "Spartak" i dobio je stručnu podršku trenera Zvezdana Kalmara.
Zahvaljujući Kalmarevoj taktici i psihološkoj pripremi, Bela je ostvario ovaj veliki uspeh. Njegov rezultat dodatno jača ugled Subotice u atletici, s obzirom da je već aktuelni prvak Srbije na 10.000m na stazi, Maksim Puškar, takođe iz Subotice.

Pored Bela Nađgelerta, veteran Radovan Radulović iz AKŽ "Spartak" takođe je učestvovao u "3. Vrbaškoj trci" na 10 km. U kategoriji trkača starijih od 70 godina, Radulović je osvojio zlatnu medalju, pokazujući izuzetnu formu i upornost u svojim sportskim podvizima.

Podršku Beli Nađgelertu u ostvarenju ovog uspeha pružili su Caffe Style i Teddy Pet Shop iz Sente, koji su finansijski podržali njegov trkački podvig.


back_to_top